Dilatarea pupilei pentru a măsura dioptriile la copii

Dilatarea pupilei pentru a măsura dioptriile la copii

Pentru determinarea exactă a dioptriilor copilului, este necesară aplicarea de picături oculare speciale pentru dilatarea pupilei.

• De regulă, picăturile se administrează de două ori, la interval de 10 minute.

• Durata de aşteptare pentru efectul maxim al picăturilor poate fi între 40-60 minute. Irisul închis la culoare reacţionează mai lent, iar medicul poate indica administrarea suplimentară de picături sau prelungirea intervalului de aşteptare. Rezervaţi-vă timp suficient pentru consultaţie!

• Administrarea picăturilor poate fi neplacută pentru unii copii. E important să îl asiguraţi că înţelegeţi supărarea sau protestul său, dar că având colaborarea lui procedura va fi rapidă şi uşoară.

• Pentru cei mai multi copii, poziţia şezândă în braţele unui părinte, având capul pe umarul acestuia, e cea mai eficientă. Părintele îl va încuraja să lase pleoapele închise dar fără să le strângă puternic. Astfel pleoapele vor putea fi deschise cu uşurinţa de către cel care aplică picaturile.

• Vederea copilului se va înceţoşa la 10-15 minute de la aplicarea picăturilor. Supravegheaţi copilul în sala de aşteptare sau la locul de joacă pntru a evita incidentele neplăcute.

• Pe perioada verii este important să aveţi la îndemână ochelari de soare pentru a-l proteja de lumina puternică atunci când părăsiţi cabinetul şi să evitaţi plimbările în parc în primele 3-4 ore după dilatare. • Dilatarea pupilei poate persista până a doua zi, în special la copiii cu iris deschis la culoare, dar fără a le fi afectată vederea. Pentru orice îngrijorări cu privire la examinarea cu dilatare adresaţi-vă medicului oftalmolog

dr. Gabriela BirleaMedic primar oftalmolog si fondator al clinicii ProVisual, cu experienta de peste 15 de ani in tratamentul si chirurgia strabismului si a cailor lacrimale.

Subscribe
Notificați despre
guest
2 Comentarii
Cele mai vechi
Cele mai noi Cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Marius

Interesant articol.Ce se recomanda daca dilatarea persista mai mult de 34-4 ore?

ProVisual

In acest caz e bine sa luati legtura cu medicul DVS

Str. Soimului nr. 24, Cluj-Napoca

Programari: 0364 739 127

Programari: 0364 739 127

Magazin Optica: 0799 777 034

office@provisual.ro

Venim in ajutorul Dvs.!

Venim in ajutorul Dvs.!

Fa o programare online acum!

2
0
Would love your thoughts, please comment.x