Afectiuni ale cailor lacrimale: cauze, diagnostic, tratament

Afectiuni ale cailor lacrimale la aproximativ 10% dintre nou-nascuti: acestia prezinta, dupa nastere, lacrimare uni sau bilaterala, din cauza obstructiei congenitale a canalului lacrimo-nazal.

Totul despre obstructia canalului lacrimo-nazal la sugar si copilul mic aflati cu un click aici!

Acesti copii au nevoie de ingrijire adecvata, pe termen mai indelungat, pana la resorbtia spontana a membranei care blocheaza scurgerea lacrimilor inspre nas.
 

Abordarea terapeutica in afectiuni ale cailor lacrimale in clinica ProVisual

      • Veti fi indrumati cu privire la masurile de tratament si ingrijire oculara pentru bebelusul dumneavoastra in primele 6 luni – perioada de asteptare pana la rezolvarea spontana a obstructiei
      • Sondajul cailor lacrimale, dupa varsta de 6-7 luni daca lacrimarea persista. Aceasta manevra terapeutica o realizam in conditii de maxima siguranta pentru copilul dumneavoastra, in sala de interventii chirurgicale, sub supravegherea atenta a medicului anestezist
      • Insertia unui stent de silicon de tip Ritleng in caile lacrimale, pentru cazurile cu recidiva dupa sondaje repetate. Acesta va fi extras dupa 2-3 luni.

Puteti afla mai multe detalii despre insertia stentului siliconic de tip Ritleng in tratamentul obstructiei congenitale a canalului lacrimonazal cu un click aici!

Aflati mai mult despre tratamentul chirurgical in obstructia de canal lacrimo-nazal la copil cu un click aici!

Stenoza punctului lacrimal este o afectiune dobandita, in care orificiul canaliculului lacrimal este ingustat sau inchis total, consecinta fiind scurgerea lacrimilor pe obraz (epifora). Incidenta acesteia este mai mare la pacientii cu blefarita cronica sau cei care folosesc picaturi oculare in mod cronic (de exemplu pentru glaucom).

Metoda terapeutica folosita de noi pentru tratarea epiforei in caz de stenoza a punctului lacrimal consta in plasarea unui stent siliconic perforat care mentine dilatat punctul lacrimal si ghideaza lacrimile spre canalul lacrimal.

Este o procedura minim invaziva, nonchirurgicala, care se realizeaza in cabinet, dupa administrarea unor picaturi anestezice.

Gabriela Bîrlea – Medic primar oftalmolog si fondator al clinicii ProVisual, cu experienta de peste 15 de ani in tratamentul si chirurgia strabismului si a cailor lacrimale.

Str. Soimului nr. 24, Cluj-Napoca

Programari: 0364 739 127

Programari: 0364 739 127

Magazin Optica: 0799 777 034

office@provisual.ro