cele mai rezistente rame de ochelari pentru copii

Care sunt cele mai rezistente rame de ochelari pentru copii?

Care sunt cele mai rezistente rame de ochelari pentru copii este una dintre intrebarile pe care parintii ni le adreseaza cel mai des. Pornind de la premiza ca inca nu s-a inventat o rama de ochelari pe care un copil sa nu o poata rupe, in baza experientei noastre extensive, va vom prezenta cateva optiuni de rame care au dovedit cel mai bun comportament in timp din punct de vedere al rezistentei.

Spre deosebire de adulti, in majoritatea cazurilor, copiii nu cosidera ochelarii ca fiind un accesoriu care sa le infrumuseteze aspectul sau sa ii puna in randul celor care “sunt la moda”.

Daca copilul tau refuza sa poarte ochelarii, iti venim in ajutor aici: Cum sa-mi conving copilul sa poarte ochelari? 

Pe de alta parte, parintii doresc pentru copiii lor o pereche de ochelari care sa nu se rupa usor si sa reziste in timp la toate solicitarile la care acestia le supun.

Evident, cum nu putem pretinde copiilor sa fie in permanenta super atenti la modul in care isi poarta ochelarii, ramele acestora trebuie  sa fie construite in asa fel incat sa fie confortabile, rezistente si usor de purtat.

Cu alte cuvinte, cand cautam sa alegem o pereche de ochelari pentru copii trebuie sa ne asiguram ca rama aleasa este

  • confortabila
  • functionala
  • cat mai rezistenta in timp

Citeste si Cum alegem ramele de ochelari pentru copii.

In acest articol ne vom referi in special la rezistenta in timp a ramei.

 

Cele mai rezistente rame de ochelari pentru copii: din plastic sau metal?

Principalul factor care determina rezistenta in timp a ramei il reprezinta materialul din care aceasta este alcatuit. Cele mai rezistente rame de ochelari pentru copii sunt cele din plastic sau cele din metal? Haideti sa aflam impreuna raspunsul!

 

Rame de ochelari pentru copii, din metal

Ramele din metal sunt realizate in majoritatea lor din otel sau aliaje de titan divers colorate.

De asemenea, acestea au in general pernite de silicon pentru zona nasului, un avantaj fata de ramele de plastic, intrucat ne ofera posibilitatea de a regla rama pe fetele copiilor a caror piramida nazala nu este dezvoltata suficient – aspect foarte intalnit intrucat vorbim de copii care sunt in crestere.

Punctul cel mai slab al acestui tip de rame il constituie articulatia din zona de imbinare a bratului cu partea din fata a ochelarilorcare include lentilele.

De regula, aceasta articulatie permite deschiderea in unghi de 90 de grade a ochelarilor pentru asezarea pe fata si,  suplimentar, permite o descidere de pana la 20 de grade intr-o miscare care se numeste “flex”.

Daca deschiderea bratului se forteaza peste 90 de grade, + cele 20 de grade ale flexului, de regula flexul cedeaza iar ochelarii sunt compromisi iremediabil.

La acest punct slab al ochelarilor de metal se adauga faptul ca atat lentilele cat si pernitele nazale sunt in general prinse cu suruburi. In functie de calitatea lor, se poate ca in timp suruburile sa slabeasca si aceste parti ale ochelarilor sa cada. Acest tip de problema este una remediabila, suruburile si pernitele putand fi inlocuite in orice optica cu un minim de dotare tehnica.

 

Rame de ochelari pentru copii, din plastic

Ramele din plastic sunt realizate in majoritatea lor din acetat sau silicon. Ele contin mai putine componente decat cele de metal, lentila fixandu-se prin dilatarea ramei iar pernitele nazale sunt de regula inexistente.

Aceste aspect sugereaza ca rama de plastic ar fi mai rezistenta decat cea de metal – ceea ce este in parte adevarat, cu mentiunea ca absenta pernitelor nazale ne limiteaza in alegere cand avem de-a face cu un nas in curs de dezvoltare, cum este in cazul multor copii.

Aspectul referitor la riscul de rupere a articulatiei prin fortare descris la ramele de metal este prezent si la ramele de plastic cu mentiunea ca, in ultimul timp, s-au dezvoltat rame de silicon care permit deschiderea la 180 de grade a bratului ochelarilor, ceea ce elimina complet aceasta problema.

In concluzie, daca dezvoltarea piramidei nazale a copilului nostru este suficient de buna, cel mai probabil o rama de plastic este solutia care va rezista mai bine in timp.

Pe de alta parte, daca avem de-a face cu un nas cu piramida nazala in dezvoltare, vom avea nevoie sa compensam acest lucru prin folosirea pernitelor nazale ale unei rame de metal.

Daca dorim ca aceasta sa fie cat mai rezistenta, sugestia noastra este sa alegem una din titan sau aliaje de titan.

In continuare, va vom prezenta cateva modele de rame care si-au dovedit rezistenta de-a lungul timpului. In selectia noastra am inclus atat rame de plastic cat si de metal, in incercarea de a acoperi toate nevoile existente.

 

1. Ramele de titan de la Minima

Minima a dezvoltat o serie de modele foarte rezistente, intrucat bratele acestora sunt din titan iar prinderea lor se face prin atasarea directa pe rama, fara articulatie.

minima

Sunt realizate din materiale sofisticate, au forme si culori foarte la moda, in consecinta pretul este pe masura acestor calitati, incepand de la 500 lei.

Ceea ce aduce un mare plus de valoare acestor rame sunt variantele cu pernite care rezolva definitiv problema unui nas in curs de dezvoltare.

 

2. Ramele de plastic antialergic de la SCS Succes

Sunt rame extrem de versatile datorita posibilitatii deschiderii articulatiei bratului la 180 de grade si posibilitatii inlocuirii diverselor componente care sunt expuse riscului de rupere: brate, articulatie, manson.

scs

Sunt prezente intr-o gama de culori si forme rezonabil de larga si sunt disponibile la preturi foarte  accesibile, de 150 – 200 lei.

Daca e sa numim un dezavantaj, acesta ar fi ca, neavand pernite nazale, e dificil sa alegem  o astfel de rama pentru copiii a caror piramida nazala nu este sufficient de dezvoltata pentru a sustine o rama de ochelari.

 

3. Ramele de silicon de la Nano

Acest tip de rame suporta aproape orice tip de “abuz”, fiind realizata in intregime din plastic, inclusiv articulatiile bratului. Mai mult, in cazul ruperii unui element constitutiv, acesta poate fi inlocuit ca la un joc lego.

nano

Ramele se prezinta intr-o gama larga de marimi, paleta de culori este suficient de larga iar pretul este unul rezonabil, pornind de la 200 de lei.

Acestea sunt cateva informatii care va pot ajuta sa luati o decizie de cumparare atunci cand durabilitatea ochelarilor copilului dumneavoastra este un factor important.

Pentru orice fel de informatii suplimentare despre cele mai rezistente rame de ochelari pentru copii, specialistii Pro Visual va stau la dispozitie! Ne puteti scrie oricand pe adresa optica@provisual.ro, iar noi va vom raspunde in cel mai scurt timp posibil!

Subscribe
Notificați despre
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

Str. Soimului nr. 24, Cluj-Napoca

Programari: 0364 739 127

Programari: 0364 739 127

Magazin Optica: 0799 777 034

office@provisual.ro

Venim in ajutorul Dvs.!

Venim in ajutorul Dvs.!

Fa o programare online acum!

0
Would love your thoughts, please comment.x