5 pasi pentru a avea o experienta placuta la consultul oftalmologic

5 pasi pentru o experienta placuta la consultul oftalmologic pediatric

Consultul oftalmologic nu trebuie sa fie un prilej de stres pentru parinti. Din experienta acumulata in urma consultarii a mii de copii, am intocmit o lista cu 5 pasi simplu de urmat pentru ca experienta in cabinetul medicului oftalmolog sa fie una placuta.

Consultul oftalmologic pediatric include, pe langa anumite teste specifice si adaptate varstei copilului, si masurarea refractiei (dioptriilor) cu cicloplegie, cat si examinarea fundului de ochi. Aceasta etapa necesita administrarea picaturilor de dilatare a pupilei. Prin aceasta ne asiguram ca efectuam cea mai acurata examinare oftalmologica in cazul copilului dumneavoastra.

Durata consultului cu cele 2 etape de examinare (inainte si dupa dilatarea pupilei) si a perioadei de asteptare dintre acestea poate fi in jur de 60 pana la 90 minute, in functie de complexitatea cazului examinat.

In cazul copiilor cu varste mai mici de 3 ani, le recomand parintilor sa urmeze acesti 5  pasi pentru ca experienta consultului oftalmologic sa fie una placuta:

  1. Oferiti toate datele necesare personalului de la receptie pentru a va alege cea mai potrivita ora pentru consultatie, in functie de varsta copilului si posibila lui afectiune;
  2. Alegeti ca interval orar pentru programarea consultului perioada in care copilul este odihnit, de regula imediat dupa perioada de somn;
  3. Copilul trebuie sa fie hranit in prealabil. Pentru sugarii hraniti artificial va sfatuiesc sa aveti pregatit un biberon cu lapte. Mamele care alapteaza au un loc special amenajat la ProVisual;
  4. Bagajul copilului mic e necesar sa contina si schimburi ( inclusiv scutece);
  5. Nu uitati jucaria preferata, chiar daca e una muzicala.

Rugamintea mea este sa fiti alaturi de copilul dumneavoastra, ajutandu-l sa treaca mai usor peste perioada de asteptare, calmand nelinistea acestuia, generata de spatiul nou si de persoanele necunoscute, antrenandu-l si stimulandu-l sa descopere jocul si jucariile din spatiul destinat copiilor amenajat in interiorul clinicii ProVisual.

Va multumesc pentru colaborare si va asigur de tot profesionalismul si devotamentul meu, sunt convinsa ca impreuna ii vom putea oferi copilului dumneavoastra o experienta placuta la consultul oftalmologic!

Gabriela Birlea
Medic primar oftalmolog si fondator al clinicii ProVisual, cu experienta de peste 15 de ani in tratamentul si chirurgia strabismului si a cailor lacrimale.
Subscribe
Notificați despre
guest
6 Comentarii
Cele mai vechi
Cele mai noi Cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Diana egri

Bună ziua, as dori o programare pe marți, pt. copilul meu la d-na dr. Gabriela Birlea. Va multumesc

wdam-magnet

Buna ziua, desigur, va vom contacta pe email pentru detalii!

Buna ziua,as dori o programare pe marti pentru copilul meu la doamna Doctor Gabriela Birlea.Va multumesc.

Mesaj*

Buna ziua, din pacate Marti 19 Martie programul D-nei Dr. Birlea este plin. Va rugam lasati-ne un numar de telefon la care sa va putem contacta si sa va oferim mai multe optiuni.

Lucaci Andreea

Bună ziua, aș dori o programare la doamna doctor Gabriela Birlea dacă se poate cât mai repede pentru o fetiță de 1 an și jumătate pentru a o consulta… Și de asemenea să-mi spuneți cât costă consultația.. Multumesc

ProVisual

Buna ziua, pentru a fi cat mai eficienti in programarea fetitei Dumneavoastra va rugam sa ne comunicati un numar de telefon la care sa va putem contacta si face programarea. Motivul pentru care solicitam acest lucru este ca protocolul de programare contine mai multe informatii si este mai usor sa il facem prin telefon. Daca din diverse alte motive doriti sa mentinem discutia pe email se poate si asa – doar sa ne comunicati. Va multumim de intelegere

Str. Soimului nr. 24, Cluj-Napoca

Programari: 0364 739 127

Programari: 0364 739 127

Magazin Optica: 0799 777 034

office@provisual.ro

Venim in ajutorul Dvs.!

Venim in ajutorul Dvs.!

Fa o programare online acum!

6
0
Would love your thoughts, please comment.x