5 pasi pentru o experienta placuta la consultul oftalmologic pediatric
5 pasi pentru o experienta placuta la consultul oftalmologic pediatric

Consultul oftalmologic nu trebuie sa fie un prilej de stres pentru parinti. Din experienta acumulata in urma consultarii a mii de copii, am intocmit o lista cu 5 pasi simplu de urmat pentru ca experienta in cabinetul medicului oftalmolog sa fie una placuta.

Consultul oftalmologic pediatric include, pe langa anumite teste specifice si adaptate varstei copilului, si masurarea refractiei (dioptriilor) cu cicloplegie, cat si examinarea fundului de ochi. Aceasta etapa necesita administrarea picaturilor de dilatare a pupilei. Prin aceasta ne asiguram ca efectuam cea mai acurata examinare oftalmologica in cazul copilului dumneavoastra.

Durata consultului cu cele 2 etape de examinare (inainte si dupa dilatarea pupilei) si a perioadei de asteptare dintre acestea poate fi in jur de 60 pana la 90 minute, in functie de complexitatea cazului examinat.

In cazul copiilor cu varste mai mici de 3 ani, le recomand parintilor sa urmeze acesti 5  pasi pentru ca experienta consultului oftalmologic sa fie una placuta:
 

 1. Oferiti toate datele necesare personalului de la receptie pentru a va alege cea mai potrivita ora pentru consultatie, in functie de varsta copilului si posibila lui afectiune;
 2. Alegeti ca interval orar pentru programarea consultului perioada in care copilul este odihnit, de regula imediat dupa perioada de somn;
 3. Copilul trebuie sa fie hranit in prealabil. Pentru sugarii hraniti artificial va sfatuiesc sa aveti pregatit un biberon cu lapte. Mamele care alapteaza au un loc special amenajat la ProVisual;
 4. Bagajul copilului mic e necesar sa contina si schimburi ( inclusiv scutece);
 5. Nu uitati jucaria preferata, chiar daca e una muzicala.

 

Rugamintea mea este sa fiti alaturi de copilul dumneavoastra, ajutandu-l sa treaca mai usor peste perioada de asteptare, calmand nelinistea acestuia, generata de spatiul nou si de persoanele necunoscute, antrenandu-l si stimulandu-l sa descopere jocul si jucariile din spatiul destinat copiilor amenajat in interiorul clinicii ProVisual.

Va multumesc pentru colaborare si va asigur de tot profesionalismul si devotamentul meu, sunt convinsa ca impreuna ii vom putea oferi copilului dumneavoastra o experienta placuta la consultul oftalmologic!
 

Medic primar oftalmolog si fondator al clinicii ProVisual, cu experienta de peste 10 de ani in tratamentul si chirurgia strabismului si a cailor lacrimale.

Medic primar oftalmolog si fondator al clinicii ProVisual, cu experienta de peste 10 de ani in tratamentul si chirurgia strabismului si a canalului lacrimo-nazal.

Comentarii

Diana egri

2018-04-21 19:48:27 Răspunde

Bună ziua, as dori o programare pe marți, pt. copilul meu la d-na dr. Gabriela Birlea. Va multumesc

  ProVisual

  2018-04-26 15:27:07 Răspunde

  Buna ziua, desigur, va vom contacta pe email pentru detalii!

Buna ziua,as dori o programare pe marti pentru copilul meu la doamna Doctor Gabriela Birlea.Va multumesc.

2019-03-16 11:36:28 Răspunde

Mesaj*

  ProVisual

  2019-03-16 13:14:38 Răspunde

  Buna ziua, din pacate Marti 19 Martie programul D-nei Dr. Birlea este plin. Va rugam lasati-ne un numar de telefon la care sa va putem contacta si sa va oferim mai multe optiuni.

Lasa un comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.